NATURALNY KOLAGEN

zobacz porady, opinie, efekty, właściwości, ranking

Kolagen do picia – Zyskuje coraz większą popularność!

Już od jakiegoś czasu bardzo dużym zainteresowaniem w branży kosmetycznej cieszy się kolagen, który jak potwierdzają badania ma dobry wpływ na stan skóry i minimalizuje zarówno pojawiające się z upływem wieku zmarszczki jak i tak zwane zmarszczki mimiczne , które są skutkiem częstego grymasu twarzy.

Zanim sięgniemy po preparat z z zawartością kolagenu trzeba wiedzieć czym jest oraz poznać jego działanie. Kolagen do picia.

Kolagen zgodnie z encyklopedyczną nazwą jest białkiem wchodzącym w skład tkanki łącznej. Charakteryzuje się pierwszej kolejności dużą rozciągliwością i stanowi przede wszystkim główny budulec ścięgien. To waśnie kolagen zawarty również w tkance skórnej jest odpowiedzialny za jej elastyczność więc jego ubytek jest powodem powstawania zmarszczek. Ze względu na swoje właściwości ma olbrzymie zastosowanie w przemyśle kosmetycznym. Stanowi nie jedynie ważny składnik kremów bądź balsamów ale ponadto w aktywnej wykorzystywany jest w chirurgii kosmetycznej miedzy innymi do powiększania objętości ust.  Dostępny w sprzedaży największe rezultaty w poprawie kondycji skóry zapewnia kolagen aktywny. Jego nadzwyczaj skuteczne właściwości potwierdziły przeprowadzone badania kliniczne i zdaniem fachowców w branży jest najlepszym na dzień dzisiejszy wśród dostępnych w ofercie preparatów. Naturalny kolagen morski w odróżnieniu od innych preparatów posiada niezwykle zbliżoną do kolagenu ludzkiego budowę dlatego właśnie bardzo dobrze absorbowany jest przez organizm dając natychmiastowe rezultaty po rozpoczęciu kuracji.

Który kolagen wybrać?

Olbrzymim zainteresowaniem w ostatnim cieszy się kolagen do picia. Płynna forma preparatu wchłaniana bezpośrednio przez organizm już w przewodzie pokarmowym natychmiast jest przyswajalna i w niespełna dwanaście godzin od spożycia uzupełnia ubytki w skórze. Kolagen do picia jest bezsmakowy i można go dodawać zarówno do wody czy soków jak również koktajli na bazie owoców. Dla zwiększenia efektywności kolagenu można go przyjmować łącznie z innymi preparatami w postaci płynnej o zwiększonej zawartości witaminy C.  Alternatywę dla  kolagen do picia  stanowi kolagen tabletki. Tak samo jak w płynie kolagenowym w składzie pastylek znajduje się aktywne białko rybie o zbliżonej strukturze do kolagenu ludzkiego. Kolagen w kapsułkach w niemalże stu procentach podlega procesowi anabolizmowi co oznacza, że nie przechodzi procesów metabolicznych ani nie jest wydalany przez organizm.

Kolagen tabletki w całości absorbowany jest przez organizm do odbudowy komórek. Preparat wchłaniany jest bezpośrednio przez jelito i szybko przyswojony zostaje przez organizm.  Kolagen morski dostępny jest także na rynku w postaci lekkiej konsystencji balsamów i kremów. Kolagen do ciała ma za zadanie poprawić kondycję tkanki skórnej i zalecany jest do jej codziennej pielęgnacji. W trakcie kuracji z użyciem preparatu pod postacią balsamu czy kremu wchłaniany przez skórę kolagen uzupełnia braki co w rezultacie sprawia, że staje się gładsza i sprężystsza.  Bez wglądu na postać preparatu , który zawiera aktywny kolagen w postaci białka pozyskiwanego z ryb jego skuteczność jest bardzo zbliżona dlatego formę stosowania można dopasować jedynie do indywidualnych potrzeb i oczekiwań każdego.

Naturalny kolagen –  co zawiera? gdzie szukać?

Popularność jaką cieszą się na rynku kosmetycznym preparaty ,w których składzie znalazł się aktywny kolagen to rezultat skuteczności ich stosowania poświadczonego zarówno przez przeprowadzane wielokrotnie badania naukowe jak również opinie wystawione przez osoby, które poddały się kuracji przy ich użyciu. Zanim zdecydujemy się na reklamowany „cudowny środek” uważany przez fachowców w branży za najlepszy wśród aktualnej oferty rynku kosmetycznego warto wiedzieć jakie ma właściwości, jak działa, kiedy i w jaki sposób zalecane jest jego używanie oraz jaką ma skuteczność.

Co to jest kolagen?

Kolagen najprościej można zdefiniować jako formę białka włóknistego wchodzącego w skład tkanki łącznej, i które stanowi niemalże trzydzieści procent masy naszego ciała. Występuje niemalże we wszystkich tkankach a w największej ilości w tkance skórnej, tętnicach, ścięgnach, kościach, więzadłach, chrząstkach a nawet w sercu ,mózgu oraz we włosach i paznokciach. Badania poświadczają aż siedemdziesięciu procentową obecność kolagenu w całym białku wchodzącym w skład tkanki skórnej, co mówi samo przez siebie jak ogromne znaczenie ma w prawidłowym jej funkcjonowaniu.

Kolagen – co zawiera?

Budowa kolagenu opiera się w pierwszej kolejności na dość nietypowym porównując do innego rodzaju białek naszego organizmu składzie aminokwasów łączących się ze sobą w włókna. Kolagen zawiera głównie zwiększone ilości glicyny i proliny oraz ponadto dwa inne rodzaje aminokwasów formowane podczas procesu translacji enzymatycznej z proliny i lizyny. Organizm mniej więcej do dwudziestego piątego roku życia samoczynnie wytwarza kolagen. Z czasem ta umiejętność zanika w zawiązku z czym pojawiają się pierwsze ubytki kolagenu, których rezultatem jest nieprawidłowe funkcjonowanie organizmu i powstawanie pierwszych oznak starzenia się skóry.

W jakich produktach spożywczych szukać kolagenu?

Dla zachowania  najlepszego stanu nie tylko tkanki skórnej ale również całego organizmu należy już w momencie pojawienia się pierwszych oznak braków kolagenu sięgnąć po preparaty z jego zawartością a także zalecaną suplementację diety. Największe efekty w odnowie struktury kolagenu gwarantuje naturalny kolagen rybi. Ich struktura oraz własności są bardzo zbliżone do naszego organizmu w związku z czym doskonale się wchłania i jest przyswajany prawie w całości. Polecane w sprzedaży preparaty o zawartości kolagenu hydrolizowanego pochodzenia zwierzęcego i roślinnego ze względu na postać pociętych, obumarłych włókien nie odnoszą tak widocznych efektów jak aktywny kolagen morski.  Obok preparatów z kolagenem trzeba dodatkowo wzbogacić swój codzienny jadłospis w produkty spożywcze , które zawierają białko kolagenowe pozyskiwane z roślin i zwierząt. Do diety  można wprowadzić nie tylko świeże ryby morskie ale także galarety wołowe, wieprzowe oraz owocowe. Dla wzmocnienia włókien białka kolagenowego można również wykorzystywać żywność o dużej zawartości witamin z grupy C, A oraz E. Należą do nich dla przykładu żurawina, cytrusy, chili, marchew, buraki, dynia, migdały, orzechy oraz oleje roślinne.

 

Kolagen do picia >> Zobacz

3 Comments

  1. Zapracowana Ania

    Lipiec 6, 2017 at 10:49 am

    Najlepiej smakuje w sezonie z koktajlem truskawkowym! brawo premium collagen

  2. Najbardziej opłaca się kupować w pakiecie, jedno opakowanie już za mną 2 kolejne przed 😀

  3. na problemy z przebarwieniami nie ma lepszego preparatu!

Dodaj komentarz

Your email address will not be published.

*

© 2017 NATURALNY KOLAGEN

Theme by Anders NorenUp ↑